Bedre indeklima med energiglas

Energiglas er et almindeligt hærdet glas belagt med en selektiv lav-emissionsbelægning på den ene side. Belægningen er ekstremt tynd og transparent og har den effekt, at glasset kaster rumvarmestrålingen tilbage i rummet. Samtidigt lader den solenergi og synligt lys komme ind.

Når rumvarmen reflekteres tilbage, bliver varmeisoleringen væsentligt bedre samtidig med, at det inderste glas bliver varmere. Den højere overfladetemperatur mindsker eller eliminerer kuldenedfald og kuldestråling fra vinduesoverfladen, hvilket er med til at forbedre indeklimaet. Når det gælder lysindfald, har energiglas næsten samme egenskaber som almindeligt glas.

BYG•DTU ved Danmarks Tekniske Universitet har i forbindelse med energimærkning foretaget varmetransmissions- og energiberegninger på fyrretræsvinduer monteret med Optoglas. BYG•DTU har for et fyrretræsvindue med 4 mm enkeltglas udvendig og påmonteret Optoglas af 4 mm hærdet energiglas indvendig beregnet den samlede U-værdi af ramme, karm og rude til 1,7 W/m2K. For tilsvarende vindue med termoglas udvendig er den samlede U-værdi af ramme, karm og rude 1,39 W/m2K.

Optoglas anvendes i stigende omfang til energi- og lydoptimering af vinduer med termoglas som det tredje glas.

Bliv ringet op til en uformel snak
Indtast dit telefonnummer og vi ringer dig op